Footy i Sverige är nu i den viktigaste tillväxt perioden sedan sporten introducerades i 1993.

I början på 2016 omfattas AFL Sweden av 11 medlemsföreningar tillsammans med 2 regionala förbunder. Styrelsen jobbar ständigt för att hjälpa medlemmar att starta nya föreningar i nya områden samt redan etablerade föreningar rekrytera nya medlemmar för att öka medlemsbaset.

Stockholm är den störste region för footy i Sverige med 5 klubbor som spelar i den Stockholm Australian Football Federation Premier League - Bromma, Norrtälje, Solna, Södermalm och Årsta. Uppsala har sedan 2014 en förening som är öppet till folk i denna område såsom Falun i Dalarna.

Karlstad och Landskrona både har klubbor där medlemmar kan träffas för att träna eller njuta av den sociala biten av Australisk fotboll.

På västkusten har Göteborg en förening som för nuvarande inte spelar i någon liga men deltar i AFL Sweden's Swedish Cup (SM) samt bidrar med spelare till den Svenska landslaget. 

Längre söderut i metropoler Helsingborg och Malmö finns det två föreningar som deltar i Danska ligan (DAFL) och har en utvecklade damfotbollsdivision som var det första i Sverige.

 

 

Vill du starta ett nytt lag i ditt område?

Den Svenska Australisk Fotbollsförbund håller på växer och vi letar nu efter folk som är driven och passionerad som kan leda denna fantastiska sporten in i framtiden.

Vi rekommendera först att kontakta styrelsen som kan berätta om det finns någon liksinnade person i ditt område som vill också starta en ny förening. Skapa ett Facebook, Twitter eller Instagram konto där du kan sprida ordet och börja samla följare till det nya laget. Du kanske även hitta folk på lokala sportanläggningar, puber/barer eller på skolor och universiteter.

När du har fått med dig några stycken och är redo då är det full fart fram, dokumenten på denna sida kan hjälpa dig och dina kompisar på traven att starta ett nytt footy lag i ditt område.

 

AFL Sweden logo

Svenska Australiska Fotbollsförbundet (AFL Sweden)

Org. nr. 844001-2774 | BG 448-3293

info@aflsweden.se

AFL Europe logo

Go to top
Template by JoomlaShine