Junior footy har länge setts som nyckeln till sportens varaktighet. Utan att dem yngre generationer blir involverad i sporten finns det en risk att när dem äldre spelare slutar så dör sporten helt ut.

Därför är det viktigt att ha ett aktivt junior utvecklingsprogram som kan användas på både klubb nivå och i skolor runt om i landet.

AFL Sweden styrelse har i 2016 ett mål att skapa ett Junior Utvecklingsprogram som kan spridas i landet där voluntärer/coacher kan använda informationen och redskapen för att lära ut sporten till ungdomar.

Junior fotboll har redan ett fäste i både Stockholm och Malmö. Södermalm och Bromma har sedan 2 år tillbaka arrangerat både träningar och matcher i Stockholm medans Malmö har introducerat en Mini Maulers programm där barn kan komma och prova på sporten innan senior matcher. I 2016 kommer också Norrtälje att skapa ett junior lag som kommer att möta Stockholm i 2 matcher under sommaren.

Om du är intresserad av att hjälpa till med junior footy eller om du skulle vilja spela, kontakta Junior Development manager Brett Peterson - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

AFL Sweden logo

Svenska Australiska Fotbollsförbundet (AFL Sweden)

Org. nr. 844001-2774 | BG 448-3293

info@aflsweden.se

AFL Europe logo

Go to top
Template by JoomlaShine